Blog

Přišel čas upgradovat váš Prestashop

Před více než půlrokem jsem se ve svém příspěvku zabýval otázkou upgradu Prestashopu , zda má smysl přecházet na nejnovější verzi 1.7 a to hlavně z pohledu verze PHP, lépe řečeno podpory jednotlivých verzí. Byla sice již nějakou dobu k dispozici verze PHP 7.2, nicméně eshop tuto verzi stále nepodporoval. Doporučoval jsem tedy vyčkat na příchod nové verze, která již tuto verzi podporovat bude. Stalo se a nastává doba, kdy už s upgradem nemá smysl příliš otálet.

Celý článek


Update webu UniqueWeb.cz na WordPressu

První verze webu měla již nejlepší léta za sebou, tedy lépe řečeno, její grafický design. V současné době totiž dochází ze strany vyhledávačů k penalizaci pro weby nepodporující mobilní zařízení. A to je problém, pokud cílíte na určitá klíčová slova a chcete obsadit přední pozice. Nebyl tedy důvod update již dále odkládat.

Celý článek


Jak přidat přílohu k emailu pro potvrzení objednávky

V emailu pro potvrzení objednávky máme možnost zákazníkovi přikládat v příloze pdf fakturu. Co však v případě, že chceme zasílat nějaké další přílohy, například obchodní podmínky? To již nastavení Prestashopu nedovoluje a musíme najít vlastní způsob, jak toho docílit. Bohužel samotný kód s tímto příliš nepočítá a bude tak nutné zasáhnout do samotného jádra eshopu.

Celý článek


Jaké používám vývojové prostředí pro Windows Apache, MySQL, PHP

Jako vývojář PHP aplikací ve Windows jsem v minulosti zabýval otázkou, jaké vývojové prostředí vybrat, aby mi umožnilo vyvíjet dostatečně flexibilně různorodou škálu aplikací. Od těch nejstarších až po nejmodernější, myšlena zejména verze PHP 5.3, 5.4, 5.5, 5.6. Potřeboval jsem tedy mezi nimi plynule přepínat, případně řešit nekompatibility a testovat jejich chování na produkční verzi.

Celý článek


Chybné zobrazení českých znaků (diakritiky) u PDF faktury v Prestashop 1.5

Chybné zobrazení českých znaků (diakritiky) u PDF faktury je již známým problémem od verze Prestashop 1.4. Tam bylo nutné pro správné zobrazení znaků použít nové fonty, které obsahovaly diakritiku, což u nové verze 1.5 naštěstí odpadá a stačí pouze upravit typ použitého fontu, ve výchozím nastavení je to font „helvetica“.

Celý článek